söndag 15 april 2012

Gudomligt god lasagne

Idag stack tjejen ut till byhåla för lite quality time med mor. Vi skulle med mor med gemensamma krafter göra lasagne tillsammans. Hur det slutade?! Mor satt på köksstolen, medan dottern sprang runt och rörde i grytorna :) På dagens meny stod en något annorlunda lasagne med kyckling, bacon och fetaost. Slutresultatet?! En gudomligt god lasagne som jag absolut kommer att göra igen!

Detta behöver du:
400 g kycklingfilé
1 paket bacon, 140 g
olivolja
10–12 torkade lasagneplattor
200 g fetaost
2 dl riven ost
Tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja
1 burk krossade tomater, 400 g
1 msk torkad oregano
flingsalt
nymald peppar
Vit sås:
2 msk smör
4 msk vetemjöl
7 dl mjölk                               
flingsalt
nymald peppar
Gör så här
1. Tomatsås: Hacka lök och vitlök och fräs i en gryta med olja utan att det tar färg. Tillsätt tomater, och oregano. Koka under lock 15–20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
2. Vit sås: Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget och sjud 5–10 minuter. Rör om då och då så att såsen inte bränner vid. Smaka av med salt och peppar.
3. Putsa och skär kycklingen i små bitar. Strimla baconet. Stek kyckling och bacon i en stekpanna med lite olja.
4. Smörj en ugnsfast form. Varva vit sås, lasagneplattor, kyckling och bacon, smulad fetaost och tomatsås. Börja och avsluta med vit sås. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen  på 200 grader i 40–45 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar